Het laatste nieuws

Muziek in de Tuin - Dalfsen

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om ons op 9 juni in Hellendoorn te beluisteren of vond u het zo leuk dat u ons nogmaals wilt horen, dan zijn wij op 30 juni te vinden in Dalfsen. Hieronder vind u alvast wat voorinformatie.

We kijken uit naar uw komst oftewel een grote opkomst !

Muziek in de Tuin - Hellendoorn

Het is sowieso elke keer een feestje om aan dit evenement mee te doen, maar dit jaar was het zelfs extra leuk vanwege het 1e lustrum.  2024, de 5e editie van Muziek in de Tuin !  VocalTime was uiteraard van de partij en heel veel muziekliefhebbers wisten de weg naar de Nieuwstadweg 21 in Hellendoorn te vinden. Zelfs het weer werkte mee en dat heeft er mede voor gezorgd dat de organisatie, de deelnemende tuinen en alle muziekanten met een goed en tevreden gevoel terug kunnen kijken op een succesvolle uitvoering van Muziek in de Tuin.

VocalTime over de grens

In 2022 werd VocalTime benaderd door het comité Ibbenbüren met het verzoek of wij de gemeente Hellendoorn op 11 maart 2023 tijdens  een muzikale avond zouden willen vertegenwoordigen. Een uitstapje over de grens was wel even wat anders maar natuurlijk een superleuke uitdaging en gelijk de gelegenheid om VocalTime op de kaart te zetten. In het redactionele stuk dat in de krant werd geplaatst had het niet beter verwoord kunnen worden. Kortom VocalTime einfach Klasse !

 

Kerst met VocalTime in de Oale Grieze Hellendoorn

Op 17 december 2022 heeft VocalTime in samenwerking met de Eschländerkapel een prachtig kerstconcert gegeven in de Oale Grieze in Hellendoorn. Op de pagina “Kerst met VocalTime” vindt u een aantal mooie foto’s die precies de sfeer weergeven zoals het is bedoeld.

 

Kerst met VocalTime

De zomer nadert zijn einde, het bos vertoont de eerste herfstkleuren, de donkere dagen voor Kerst komen er aan. Voor VocalTime wordt het een drukke periode. We bereiden ons voor op een gezellige tijd met veel mooie optredens. We zijn al vol in de voorbereiding en trots op ons kerstrepertoire want dat is verrassend en veelzijdig ! Onze presentatie in Dickens outfit zorgt vanaf het begin voor een warme en gezellige kerstsfeer. We hopen dat we heel veel mensen mogen begroeten tijdens een van onze optredens.

In de agenda staan de diverse data en locaties waar we te beluisteren zijn.

 

Afscheid

Dinsdag 27 september jl. heeft Ellen (alt/mezzo sopraan) afscheid genomen van VocalTime. Het was geen eenvoudige beslissing maar het is voor haar niet langer mogelijk om haar tijd en werk te combineren met onze club. We hebben een aantal jaren heerlijk met elkaar gezongen en genoten van onze gezamenlijke hobby. Ellen, bedankt voor je inzet en enthousiasme en we wensen je alle goeds voor de toekomst !

 

Bruisend Nijverdal

11 september 2022

Bruisend Nijverdal staat voor feest en gezelligheid. Op zondag 11 september stonden we in het centrum van Nijverdal tijdens de bruisende braderie. Het weer was perfect en het was fantastisch om voor zoveel publiek te mogen zingen. We hebben veel leuke en verrassende reacties gekregen op ons optreden en daar doen we het voor !

 

Helders Feest

14 augustus 2022

Het Helders Feest is een begrip in Hellendoorn en omstreken. Een week lang wordt er van alles georganiseerd en is er een top programma voor jong en oud. Traditiegetrouw wordt de week geopend met een oecumenische dienst in de tent alvorens het feest losbarst. VocalTime heeft dit jaar samen met de Eschlanderkapel  haar medewerking verleend aan deze dienst. Hoewel alle feestavonden getrouw worden afgesloten met het zingen van het Helders Volkslied, had de organisatie voor ons een andere uitdaging in petto. Samen met de Eschlanderkapel hebben we de dienst afgesloten met het lied "Heldern mien Heldern. (geschreven door Herman Kampman) Wij vonden het super dat we een bijdrage konden leveren aan deze feestweek en het is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

 

Muziekfestival Raalte "Maatjesdag"

11 juni 2022

Raalte staat bekend om de fantastische evenementen die daar georganiseerd worden. Eén van die evenementen is het muziekfestival "Goede Maatjes met Raalte" dat op 11 juni 2022 op de agenda staat. VocalTime is van de partij tijdens deze maatjesdag en we zijn er nu al zeker van dat het een succes zal worden. Zet de datum in de agenda en kom genieten van een gezellig muzikaal spektakel.

 

Korenfestival Holten

21 mei 2022

Eindelijk is het dan zover en we zijn er helemaal klaar voor !

We hebben het repertoire aangevuld met mooie nieuwe nummers en op zaterdag 21 mei 2022 gaan we er een muzikaal feest van maken tijdens het Korenfestival in Holten. Het weer hebben we niet in de hand maar we gaan ervan uit dat het goed gaat. Aan de voorbereiding en de organisatie zal het niet liggen dus we gaan ervan uit dat er veel muziekliefhebbers komen luisteren en genieten van wat o.a. VocalTime ten gehore zal brengen. Wij hebben er ontzettend veel zin in !!

 

Oefenen in de lockdown

1 December 2021

Wat hadden we er zin in! Na de zomervakantie hebben ons vol overgave op het kerstrepertoire gestort. Eerst op de bekende Christmas classics, daarna op het instuderen van nieuwe nummers. Na maanden van intensief oefenen en een steeds voller wordende agenda, kwam ook voor ons helaas het bericht dat we na 17:00 niet meer mogen samenkomen. Zo werd 'Stille Nacht' wel erg stil...

Natuurlijk houden we de moed erin. Hoewel de optredens zo langzamerhand allemaal gecanceld zijn, hopen we op 19 december alsnog met warme klanken de kerstsfeer in Nijverdal te mogen opluisteren. Ook al kan het dan niet samen, in de tussentijd blijven we natuurlijk door oefenen en zijn we, met een (gluh)wijntje op afstand, inmiddels alweer in volle voorbereiding voor de shows in 2022!

 

Vocal Time in de Tuin

12 september 2021

"VocalTime is een verrassend veelzijdige groep die een gezamenlijke passie delen…..muziek.

De groep telt 8 leden waarvan de meesten al de nodige ervaring opgedaan hebben bij andere groepen. Ons repertoire bestaat uit sfeervolle, meest vierstemmige arrangementen van bekende nummers uit de laatste 50 jaar van de popmuziek.
Nummers als Skyfall (Adele) en Bohemian Rhapsody (Queen), maar ook prachtige luisterliedjes zoals ‘Mag ik dan bij jou’ en het nummer ‘Shallow’ uit de film ‘A star is Born’.
De acht stemmen vormen, samen met de veelal eigengemaakte muziekbanden, de basis voor een kleurrijk en harmonieus geheel."

 

Geluidsfragmenten

Onderstaand vindt u een aantal film- en geluidsfragmenten, ter impressie van ons repertoire.

 

Christmas songs

Pop songs


Santa Claus is comin' to town - The Jackson 5

Angels - Robbie Williams

Santa's Party - Nick & Simon

Bubbly - Colbie Caillat

Have yourself a merry little Christmas - Frank Sinatra

Don't worry about me - Frances

Mary did you know - Pentatonix

Don't know why - Katy Melua

Orinoco Flow - Enya